Verslag
1 minuut

Gastrijder met een zilveren randje

Written by
Floris Koster
Floris
September 12, 2023

Doe je gezellig een keer mee? Vroeg Mike van der Veer. Ja natuurlijk doe ik mee zei ik, waarmee eigenlijk?
Voor ik het wist stond ik ingeschreven voor ronde 5 van het Knaf Prokart Nederland endurance kampioenschap op Vledderveen. Een wedstrijd van 5 uur. Er zijn 3 klassen: Club, Pro en Superpro. Wij deden mee in de Pro klasse. Ik wist toen nog niet dat het 30 graden zou worden die dag.

De dag begon met veel gezelligheid en bijkletsen, de briefing en het samen met Hans en Mike doornemen van de strategie. Om 11 uur kon ik de eerste meters in de Prokart van Mike maken. Dat was wel even wennen en ik kwam nog een halve seconde tekort. Dus Mike zou de kwalificatie doen. Hij trainde naar een mooie P3 in de klasse. De eerste 1 uur en 15 minuten waren voor Mike en bij de eerste wissel lagen wij, ondanks een incident op de baan waarmee we 17 seconden verloren, keurig 4e met de eerste 4 nog in dezelfde ronde. In mijn eerste sessie begon de snelheid te komen en klommen wij iets op. De tweede sessie van Mike was helaas maar kort, hij werd door de hitte bevangen dus ik moest al snel weer instappen. In het laatst uur werd het spannend. We lagen op kop maar moesten nog een tankstop doen. En je weet niet wat de anderen nog moeten. Ik hield het, met nog 40 minuten te gaan, niet meer vol dus Mike moest het afmaken. Wat ging hij hard. Een overwinning zat erin. Zowel wij op P1 als de nummer 2 moesten nog een verplichte pitstop maken. De nummer 2 was met 3 rijders en dat was met die temperaturen toch een voordeel. Na de laatste stop reden zij met 5 seconden voorsprong op ons de baan op. Mike kon het nog even bijhouden maar moest afhaken om zeker te zijn dat hij uit kon rijden, zijn energie was op. Het verschil aan het eind van een slopende 5 uurs race? 12 seconden. Het was echt heel gaaf om te doen en een eer om met Mike en Hans mee te mogen strijden. Een beker voor P2 was meer dan we hadden verwacht. Volgende keer gaan we voor goud.

Nog geen foto's in dit album.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom dit seizoen!

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat. Zo kunnen we de navigatie op de site verbeteren en onze marketinginspanningen optimaliseren. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie.