Raceverslag
1 minuut

Iame Benelux Mariembourg (bijna) alles zat mee

Written by
Floris Koster
Floris
March 23, 2023

Wij zijn net terug van een fantastisch weekend in Mariembourg met een ongelooflijk resultaat.

Donderdag hebben wij ons geconcentreerd op de afstellingen voor het rijden met versleten banden. Want met lage temperaturen op Mariembourg slijten vooral de linker banden heel snel. En we moesten er vrijdag en zaterdag heel veel rondjes mee gaan rijden. Mijn tijden waren dus niet super maar we boekten wel progressie en vonden een paar oplossingen.

Vrijdag hebben we onze bandenkeuze snel weer gelijk getrokken met de meeste van de 99 senior deelnemers. Ja, 99 deelnemers uit heel Europa. Het Iame Benelux is een van de grootste evenementen in Europa aan het worden.

De kwalificatie ging volgens verwachting. Een 16e tijd was prima hoewel een P11 of 12 er wel in gezeten had maar het was druk op de baan. In alle races kon ik naar voren rijden en doordat veel rijders zichzelf, vaak door lomp rijgedrag, uitschakelde of straffen opliepen zag het er meteen al goed uit om de A finale (top 36) te halen.
Na 4 races stond ons team FSR gemiddeld op 35, 36 en 37. In de laatste race op zaterdag werd ik 8e en dat resulteerde in een geweldige P30 in de A finale in dit supersnelle veld.

De finale gaf de dreiging van regen maar iedereen moest op slicks starten, immers, de lucht was nog blauw boven Mariembourg. Mijn monteur trok zijn regenjas alvast aan. Toen het na 4 rondjes zachtjes begon te regenen was ik in mijn element en reed is in 2 ronden van P32 naar P21. In de stortbui daarna werd ik uiteindelijk 17e.

Super goed gevoel en heel fijn dat het thuisfront achter ons staat en mee kan genieten via de tv beelden.

Nog geen foto's in dit album.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom dit seizoen!

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat. Zo kunnen we de navigatie op de site verbeteren en onze marketinginspanningen optimaliseren. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie.