Verslag
1 minuut

Iame Benelux Mariembourg race 5 'Getting there'

Written by
Floris Koster
Floris
September 26, 2023

Vanaf woensdag waren wij al aan het trainen in Mariembourg en de snelheid zat er meteen goed in. Donderdag in de volle regen ging het geweldig. De kwalificatie viel wat tegen met een 7e tijd. Achteraf bleek uit de data dat ik gemakkelijk de polo position had kunnen pakken. Maar ja, doe het maar eens in 4 rondjes. Goed kwalificeren blijft toch een kunst apart.

Race 1 op vrijdag: 5 minuten voor de start kwam de regen ineens met bakken uit de hemel. Gaaf. Veel stress in de paddock en wij blijven rustig. We mochten nog snel regenbanden monteren maar niemand mocht de afstelling meer aanpassen. Ik pakte een P4. Daar was ik superblij mee in dit sterke, internationale veld.

Zaterdag was het droog. Ik wist mij bij iedere race wel even in de kopgroep te melden. 1 finish op P9. Helaas ging het ook 3x mis. Door race incidenten en lompe acties van anderen viel ik soms ver terug. Wij kozen ervoor om zo zuinig mogelijk met de banden om te gaan zodat we voor de finale nog een nieuw setje zouden hebben. Misschien daardoor, maar ook doordat ik er 2x grof afgeduwd werd, haalde ik net de A finale (top 36) niet.

In de B-finale viel ik terug van 4 naar 6 nadat ik nog wel even op P2 heb gereden.

Al met al ben ik, samen met mijn monteur en het team dik tevreden met de snelheid. We hebben genoten. Dit beloofd veel voor de komende races.

Nog geen foto's in dit album.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom dit seizoen!

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat. Zo kunnen we de navigatie op de site verbeteren en onze marketinginspanningen optimaliseren. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie.