Iame Euroseries 2 Mariembourg de snelheid was er

Written by
Floris Koster
Floris
April 26, 2023

De eerste trainingen op woensdag, donderdag en vrijdag verliepen voorspoedig, ik kon (eindelijk) meekomen met de toppers. Regelmatig stond mijn naam in de top tien.

De kwalificatie op vrijdag verliep minder soepel. De afstelling achter zat te los (monteursfout) waardoor ik alle heats vanaf P24 moest starten. Race 1 op vrijdag was prima, P16.

Zaterdag begon heel goed, in de regen was ik een van de snelsten op de baan en haalde ik P6 in race 2. Race 2, helaas, helaas, een tik gekregen en een lekke band opgelopen, ik reed wel door en dat leverde mij door uitvallers toch nog een paar plaatsen op. Race 4 begon weer super, na 3 ronden lag ik op P6. Een van de toprijders vond dat niet leuk en besloot mij in een langzame bocht van de baan af te torpederen. Gelukkig kon ik door en kostte het hem zijn race. Dit is wel 1 van de meest besproken incidenten van het weekend geworden.

https://www.youtube.com/live/6fj2hkABMVY?feature=share Hier kan je de race zien die begint op 5 uur en 39min. Erg leuke wedstrijd om naar te kijken.

Door een 2e monteursfout (ik wil hem toch niet kwijt hoor), maar vooral door de stress van op het laatste nippertje de hele kart ombouwen vanwege de veranderende weersomstandigheden, verloor ik in race 5 mijn kettingkast, en dan mag je (terecht) niet verder rijden.

De Superheat op zondag was lastig met veel gevechten waardoor ik tijd verloop op de kopgroep. Maar het was wel leuk.

De snelheid voor meer was er dit weekend maar door 3 uitvalbeurten haalde ik de finale (top 36) niet. Toch mag ik niet ontevreden zijn met mijn P51 in het klassement. We stijgen iets in de stand om het kampioenschap.

Teamgenoot @Riemer was unleashed en stond op een mooie P19 in de finale.

Op naar de volgende race.

Bedankt @KCRracing en @JoeyvanSplunteren voor de ondersteuning.

Nog geen foto's in dit album.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom dit seizoen!

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat. Zo kunnen we de navigatie op de site verbeteren en onze marketinginspanningen optimaliseren. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie.