Iame Euroseries Zuera Spanje

Written by
Floris Koster
Floris
March 9, 2023

Samen met het team KCR racing en Joey van Splunteren hebben wij gemengde gevoelens over de week in Zuera. Hier had veel meer in gezeten.

Maandag vertrokken wij vanuit Nederland en vanaf woensdag kon ik voor het eerst trainen op het supersnelle circuit. Op zoek naar afstellingen (kart en motor) maar vooral naar het ritme van de baan. Omdat het zo snel gaat, rijden wij met kleine tandwielen en dat maakt het lastig om uit langzame bochten weg te trekken. Dit was nieuw voor mij.

De kwalificatie op vrijdag viel tegen. Ik mocht de heats starten vanaf P25. Maar ja, een paar tienden is al snel een heleboel plekken. Zondagochtend tijdens de warm up reed ik voor het eerst (pas) supersnelle tijden (18e tijd op 100 deelnemers). Dat was een beetje laat met nog 1 race te gaan.

De start vanaf P34 in de Superheat ging goed, voor bocht 1 was ik al 20e. Helaas ging het goed mis in bocht 1. Kart krom. Hij stuurde nog prima naar links maar naar rechts had ik te veel onderstuur.
Toch heb ik nog met een paar grote namen mogen knokken voor positie maar echt snelle tijden zaten er niet meer in. Op naar de volgende race.
If you don't win this one, luckily there is always the next race!

Bedankt KCR voor de professionele begeleiding.

Nog geen foto's in dit album.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom dit seizoen!

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat. Zo kunnen we de navigatie op de site verbeteren en onze marketinginspanningen optimaliseren. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie.