Raceverslag
1 minuut

NK Iame 1 Mariembourg een tombola om snel te vergeten

Written by
Floris Koster
Floris
March 19, 2023

Wij hadden hoge verwachtingen van het weekend. We kwamen om te winnen of op zijn minst mee te doen voor de prijzen. In de trainingen zat ik er goed bij. Maar in de kwalificatie van slechts 6 minuten op zaterdagochtend ging het mis. Er was sprake van een opdrogende baan. Dat betekent dat iedere ronde sneller gaat. Om een beetje ruimte te creëerden voor een superrondje in het laatste deel van de sessie was ik een paar seconden later dan de meesten de pitstraat uit gereden. Toen ik na 6 minuten bij start/finish kwam, stond ik 6e maar helaas zag ik 4 seconden voordat ik er was de finishvlag, mijn sessie zat erop terwijl het hele veld zijn ronde nog af kon maken. Dit resulteerde in slechts een 23e startplek voor alle kwalificatie heats.

In race 1 werd ik er door een remfoutje van iemand anders in bocht 1 afgezet en was mijn race over. In de andere races kon ik mij steeds terugvechten naar de top 10. Met in iedere race minimaal een 2e of 3e snelste ronde. Maar de races waren maar 8 minuten. En in de volgende race moest ik weer opnieuw beginnen vanaf P23. Erg frustrerend.

Daar komt bij dat de organisatie zo slecht was dat zelfs de Marshalls het soms niet meer wisten. Op een gegeven moment stonden we met meer dan 50 rijders op de pre-grid en niemand zeker wist of hij al dan niet moest rijden. Een heel NK evenement op 1 dag gepropt is misschien niet zo'n heel goed idee. Voorbereidingen aan de kart en zoeken naar de juiste afstellingen is erg moeilijk. Het is dan is erg moeilijk om er gewoon van te genieten. Maar goed, het is wat het is en het is voor iedereen hetzelfde.

Het is jammer dat het NK Iame op deze manier meer lijkt op een tombola dan op een wedstrijd waarin de sterkste rijder wint.

We keep pushing.

Nog geen foto's in dit album.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom dit seizoen!

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat. Zo kunnen we de navigatie op de site verbeteren en onze marketinginspanningen optimaliseren. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie.