Verslag
1 minuut

Paasraces Zandvoort een geweldig begin

Written by
Floris Koster
Floris
April 2, 2024

Een geweldig begin van mijn autosport carrière. Het weer was wisselvallig. Er waren 32 deelnemers waarvan velen al jaren in de autosport en ook in de Max5 cup rijden. Ik moest als rookie een L achterop mijn auto plakken.

De kwalificatie ging goed. Ik bleef steeds op positie 4 tot 6. Mijn laatste rondje was een seconde sneller tot ik in de Hans Ernst bocht mij verremde en ik met een opgeheven hoofd vanaf P9 mocht starten.
Starten heb ik nooit eerder gedaan dus in race 1 verloor ik een paar plaatsen maar die wist ik tijdens de race weer goed te maken. In race 2 reed ik voor het eerst in een auto op een droog circuit. De eerste 6 rondjes was het zoeken naar de juiste lijnen maar in rondje 7 zette ik (naar wat later bleek) overall de snelste tijd van de dag.

Na 3 races (en veel gejuich en gejoel op de tribune) mocht ik dik tevreden zijn met mijn P10 en een beker voor de 3e rookie.
Rookie 1 heeft er al 2 seizoenen in de autosport opzitten en Rookie 2 heeft veel ervaring in de MX5 cup. Dus als Rookie Rookie ben ik zeer tevreden. Wat is dit hard en fair racen. Ik voel mij, ondanks dat het vertrouwen in de auto en mij medestrijders nog moet groeien, helemaal op mijn plaats. Fantastisch.

Nu de auto weer in orde maken en kijken of ik nog ergens wat proefstarts kan doen. Op naar het TT circuit van Assen op 29 april.

Nog geen foto's in dit album.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom dit seizoen!

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat. Zo kunnen we de navigatie op de site verbeteren en onze marketinginspanningen optimaliseren. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie.