Verslag
1 minuut

Tillotson T4 P1 op TT junior track Assen

Written by
Floris Koster
Floris
November 8, 2023

Tillotson T4 is een klasse waarin iedereen met exact hetzelfde materiaal rijdt. Van de bougie, de stoel en het stuur tot de stickers en de velgboutjes, alles wordt gecontroleerd en moet origineel zijn. Dat maakt het een superklasse om eens te kijken wat ik werkelijk kan zonder dat ik tegen rijders en teams met veel meer geld op hoef te boxen. Samen met de monteur kies je de afstelling van de kart en de tandwielen. De kersverse Iame X30 kampioen Khali Atkins werd in 2022 wereldkampioen. Het is een serieuze, snel groeiende klasse.

Het kampioenschap bestaat uit 6 races, georganiseerd door de ons vertrouwde NXT van Youri Verswijveren. Dat staat garant voor veel gezelligheid en eerlijke races. De toppers in het klassement mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de Tillotson T4 Nations cup in Valencia. Tijdens het hele weekend waren er vertegenwoordigers van de importeur op de baan. Zij liepen bij de teams in en uit om te leren, te overleggen en te controleren. Echt super.

'We zullen wel zien wat het wordt' dacht ik toen ik gevraagd werd om een keer mee te doen met de Tillotson T4. De baan, TT junior track in Assen ken ik goed. De omstandigheden waren wisselend maar vooral nat en dat werkt altijd in mijn voordeel. Wouter Kuip van Kartschool Texel had een mooie nieuwe kart voor mij klaargezet. De kart voelde goed, het is dan ook een echte, gehomologeerde kart die niet onder doet voor wat ik gewend ben. Het motorvermogen is natuurlijk minder dus dat was wel even wennen. En aan een touwtje trekken om te starten en vervolgens met een draaiende motor de startgrid oplopen is iets wat wij nog nooit gedaan hadden. Zaterdag heb ik alle sessies benut. Op het laatst konden we goede tijden rijden en wist ik dat we met de toppers mee konden komen.

De kwalificatie op zondag was toch verrassend P1. Door met hulp van de teamgenoten steeds de juiste afstelling te kiezen en steeds netter en strakker te leren rijden wist ik mijn P4 door de 3 races heen te loodsen zonder 1x de koppositie af te hoeven staan. Ik mocht die mooie beker mee naar huis nemen.

Smaakt dit naar meer? Ik denk van wel maar ik moet mijn opties voor volgend jaar nog eens goed op een rijtje zetten.
Bedankt Wouter Kuip van Kartschool Texel, mijn teamgenoten voor een dag en de NXT organisatie.

Nog geen foto's in dit album.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom dit seizoen!

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat. Zo kunnen we de navigatie op de site verbeteren en onze marketinginspanningen optimaliseren. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie.